Afscheidshuis-Eemnes-Wethouder-René-Ten-Have-gemeente-Eemnes-een-overeenkomst-hierover-afgesloten-met-Elly-Kramer-Uitvaartzorg

Eemnes krijgt een eigen afscheidshuis

Eemnes krijgt vanaf 15 september 2023 een eigen afscheidshuis. Het huis komt op de algemene begraafplaats.

Wethouder René Ten Have heeft op vijftien mei namens de gemeente Eemnes een overeenkomst hierover afgesloten met Elly Kramer Uitvaartzorg. Komende weken wordt het afscheidshuis gebouwd.

Wens van bewoners gaat in vervulling

Inwoners van Eemnes wilden al lange tijd een eigen afscheidshuis. Elly Kramer krijgt als uitvaartleider vaak van nabestaanden te horen dat zij een afscheidshuis in de omgeving willen. Een mooie en persoonlijke plek waar je in alle rust en op een tijd die de nabestaanden wensen afscheid kunt nemen. Want als je een dierbare verliest, weet Elly hoe belangrijk het is om goed en in alle rust afscheid te kunnen nemen. Daarom heb heeft ze deze wens opgepakt en is ze blij dat het afscheidshuis nu werkelijkheid wordt.

24-uurskamer

Deze krijgt een 24-uurskamer waar nabestaanden zelfstandig toegang hebben. Zij kunnen blijven zolang ze willen, en koffie of thee maken. Nabestaanden krijgen zo in dit nieuwe afscheidshuis de mogelijkheid om in alle rust bij hun overleden dierbaren stil te staan.

Geschikt voor condoleance

De ruimte is geschikt voor een condoleance, intieme plechtigheid en nazit. Het afscheidshuis is niet gekoppeld aan een bepaalde uitvaartorganisatie of polis en is ook beschikbaar voor inwoners van andere gemeenten. Wethouder René ten Have is blij dat dit pand een mooie en waardige impuls krijgt. Met de komst van dit afscheidshuis stimuleren de gemeente tegelijkertijd het lokale ondernemerschap.